Fishpond, Alder Hey Children's Hospital

Fishpond in an interactive sculpture commissioned by The Children's NHS Trust for the Alder Hey Children's Hospital. A laser-cut stainless steel surface populated with acrylic lenses is animated with the movement of fish to create a digital water feature for the hospital entrance. Large fish are attracted to children sitting around the pool while small fish swim to the other side, creating continually evolving patterns in response to the presence of children. The sculpture was developed though a series of interactive workshops with the Children and Young People's Design Group. Metalwork and installation by Millimetre. Bespoke software and hardware by Showave.

Fishpond_Alder Hey
AlderHeyFishpond_close
AlderHeyFishpond_closeup
AlderHeyFishpond_workshop